PROJECT ACCUMULATE; MEER MILIEUWINST EN EEN HOGER RENDEMENT UIT ACCU’S

De wereld stapt over van benzine naar elektrisch. Dat is logisch en beter voor de leefomgeving in onze drukke steden. Hoewel elektrisch rijden duurzamer is dan rijden op fossiele brandstoffen, moet en kan er een tandje bij wat ons betreft. Om dit te realiseren werkt Brekr samen met partners om de milieubelasting te verlagen en het gebruik van hoogwaardige accu’s goedkoper te maken. De projectgroep wordt financieel ondersteund door het Europese fonds voor Regionale Ontwikkeling.  

DE VRAAG

HOE PRODUCREN WE EEN ACCU VOOR REVISIE, HERGEBRUIK EN RECYCLING?

Sommige grondstoffen van een accu zijn kostbaar of milieubelastend. Als we deze grondstoffen langer en vaker gebruiken valt er veel te winnen. Een belangrijk doel van Brekr in het Accumulate-project is om meer milieuvoordelen te halen door een batterij te ontwikkelen met  een lange levenscyclus. Een batterij die langer effectief is in onze elektrische brommer omdat we de accu kunnen reviseren. Wanneer de accu niet goed genoeg meer is voor de elektrische brommer dan maken we deze geschikt voor hergebruik in andere toepassingen. Voor klanten realiseren we daarbij lagere kosten door een verlenging van de levensduur van de accu. Innovatie, een verlaging van kosten en milieuvoordelen gaan zo hand in hand.  

  Afbeelding: doelstellingen accu-optimalisaties in het Accumulate project

VEILIGHEID

De wet- en regelgeving voor de opslag van batterijen stelt hoge eisen en is aan verandering onderhevig. Wanneer voorraden toenemen, hoe zorgen we voor een veilige opslag? De veiligheid van medewerkers en omgeving zijn een voortdurend aandachtspunt en zijn onderdeel van de ontwikkeling.  

SAMENWERKENDE PARTIJEN IN HET ACCUMULATE PROJECT

De komende drie jaar werkt Brekr samen met Universiteit Twente, Veiligheidsregio Twente, Contour Advanced Systems, DNV GL Netherlands, Hencon Holding en Van Raam aan dit project. De leden brengen samen hun expertise, kennis, R&D kracht en praktijkervaring in om de doelstellingen te realiseren. Daarbij worden we ondersteund door het Europese fonds voor Regionale Ontwikkeling.  

  © Copyright Brekr/ Smart Commute B.V. 2021

Built with